A Claritas nonprofit szervezet 2010 január 25-én lett alapítva szociális szolgáltatások nyújtása céljából.

A szervezet tervei közt szerepelt egy színvonalas nyugdíjas otthon kialakítása. Erre alkalmas helyet Érsekújvár mellett, Udvard községben találtak. A falu központjában található területen akkor még állt a régi, rendkívül rossz állapotban lévő óvoda épülete.

A szervezet sikeresen pályázott az Európai Unió, szociális szolgáltatások infrastruktúráját támogató programjában és ennek köszönhetően 2011-ben megkezdődhetett az emeletes, részben alápincézett otthon építése.

budova

A munkálatokat tavaly év végén sikerült befejezni. A kifejezetten erre a célra készült rendkívül modern épület központját egy üvegtetővel fedett átriumos télikert alkotja, amely kiválóan alkalmas beszélgetésekre, szórakozásra, a családtagokkal való találkozásra is.

Aula

A szobák javarészt kétágyasak, de vannak három és egyágyasok is. Ezen felül pedig apartmanok is rendelkezésre állnak, amelyekben két szoba és főzőfülke is található. Minden, igény szerint berendezett szobához és apartmanhoz fürdőszoba is tartozik mosdóval, toalettel, zuhanyzóval. A padlófűtéses és ezáltal rendkívül komfortos, akadálymentesített szobák füstérzékelővel, televíziós csatlakozással vannak ellátva, minden szobához erkély is tartozik és mindegyik szoba az átriumba nyílik. A lakók és a családtagok kényelmét és biztonságérzetét szolgálja a recepción biztosított állandó szolgálat.

Claritas - Zariadenie pre seniorov

Claritas - idősek otthona

03:17